sâmbătă, 27 august 2011

Foi de napolitan umplute cu nuca

Avem nevoie de:
-2 foi de napolitane

Crema:
-200gr nuca
-100 gr zahar
-4 galbenusuri
-250 gr unt

Caramel:
-200gr zahar

Cum procedam:
Strivim nuca cu suciotarea sau macinam doar o parte si o parte o rupem bucatele.

Se topeste untul in cratita,la bain marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusele. Se amesteca totul bine pana se ingroasa.Se adauga nuca si lasam deoaprte.

Topim 200 g zahar in alta oala si turnam peste compozitia cu nuca, amestecand bine. Ea se va ingrosa treptat. Asa fierbine o punem pe o foaie de napolitan apoi peste punem repede ce-a de-a doua foaie de napolitan si PRESAM BINE.

Putem pune ceva greutate peste, punem o tava si peste punem ceva greu: un borcan cu ceva sau vedeti voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu