Ingrediente-Crema:
- 750ml frisca lichida
- 700-750ciocolata alba(cu ciocolata mai multa iese crema mai tare)
- 1 pliculet intaritor de frisca
- citeva picaturi de esenta de migdale sau lichior de cocos
Mod preparare:
Smantina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adauga ciocolata si se amesteca in continuu pina aceasta s-a topit. Se adauga esenta de migdale sau lichiorul si se pune la rece peste noapte, in frigider. Inainte de a fi intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul.
Ingrediente:-blat-I-
Tava folosita este de 25/35cm.
- 3oua
- 100g zahar
- 100ml ulei
- 100ml lapte(eu am pus lapte de cocos,amestecat cu lichior de cocos sau migdale)
- 100g zahar
- 200g faina
- 1 pac praf copt
Mod preparare:
Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu 100g zahar,laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar ramase,se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace ca. 20-25min.la 180 gradeC.
Ingrediente: -blat-II-
- 5 albusuri
- 150g zahar
- 150g fulgi cocos
- 2ls faina
- 1/2 pac. praf copt
- citeva picaturi esenta migdale
Mod preparare:
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pina ce spuma este tare. Se adauga fulgi de cocos, faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale. Totul se toarna in tava captusita cu hirtie pergament si se coace la 180 gradeC cca 20-25 min.
Finalizare:
A doua zi cind blaturile sint gata coapte si racite se asambleaza prajitura:
blat-I- este la baza,se pune crema, se aseaza deasupra blat-II- , se pune crema din nou si se acopera totul cu fulgi de cocos.
Se da la frigider este noapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu