Reteta se poate face si cu alt tip de carne. Eu am incercat cu piept de curcan si pulpa de porc.
Este reteta mea preferata, desi dureaza cam 2 ore pentru realizarea ei.
Ingrediente:
1 kg carne vita (pulpa sau muschi)
3-4 cepe
250 g caizer
2-3 ardei grasi ( de preferat rosu)
marar
sare
piper
boia de ardei dulce
1 pahar de vin
apa
1 pahar ulei
scobitori
Umplutura: Tocam marunt ceapa si ardeiul, le punem la calit in ulei. Pentru nu fi foarte grea pentru ficat, adaugati de la inceput un pahar de apa. Pe parcurs, daca mai este necesar mai puneti apa. Adaugati sare pentru a inmuia ceapa mai rapid. Taiati caizerul cubulete mici, condimentati cu piper, boia de ardei si marar din abundenta. Lasati sa fiarba la foc mic, pana ce ceapa s-a "topit" si a scazut apa de tot. Opriti focul si lasati compozitia la racit
Carnea se spala, se feliaza si se bate pana ajunge suficient de subtire, avand grija sa nu o rupem.
Luati o farfurie intinsa care sa va ajute la formarea rulourilor. Punei 2 linguri de copozitie si intindeti pe toata suprafata bucatii de carne. Rulati si prindeti cele 2 capete cu scobitori. Puteti folosi ata in loc de scobitori.
Asezati rulourile in tava. Daca v-a ramas ulei in vasul in care ati pregatit umplutura, adugatil peste rulouri. Puneti vinul si 1 pahar de apa. Lasati tava la cuptor aprox 1 ora, la foc potrivit, pana ce scade sosul .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu