joi, 24 mai 2012

Ciorba de primavara acrita cu corcoduse verzi

Nu vi se face cateodata dor de retetele bunicii?  E o placere sa gatesc mancaruri simple, care sa-mi aduca aminte de copilarie. In ultima vreme ne uitam la tot felul de emisiuni cu mancaruri sofisticate si am uitat de mancarurile traditionale pline de savoare. Acum ca a venit primavara avem la indemana tot felul de ingrediente pline de vitamine.

Ingrediente:
5-6 fire de ceapa verde (sau 2 cepe uscate)
1 morcov
1 felie de telina
1 ardei gras
3 cartofi potriviti (de preferat cartofi noi)
1 dovlecel mic
loboda ( stevie sau spanac)
suc de rosii
1 cana de corcoduse
ulei
sare
apa
verdeata (patrunjel, marar, leustean)

Se toaca zarzavatul pentru ciorba, se pune la fiert intrun 1itru de apa cu sare si ulei(se pune inclusiv loboda si cartoful). Intre timp puneti la fiert corcodusele spalate bine cu 1 cana apa. Cand s-au fiert, le dati prin strecuratoare si aruncati samburii. Bunica le punea direct in ciorba dupa ce se fierbea zarzavatul. Nu va recomand sa faceti acest lucru, decat daca au samburele bine copt, altfel pot da o tenta amaruie. Cand s-a fiert zarzavatul, adaugati sucul de rosii, corcodusele fierte si apa cat este necesar.  Dupa ce au dat in cateva clocote opriti focul si adaugati verdeata tocata marunt. Va recomand sa puneti marar mai mult decat patrunjel si leusten, astfel capata o aroma speciala.

Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu