marți, 29 mai 2012
Ecler lebada
Daca va e pofta de o prajitura usoara facuta in casa, va recomand eclerul lebada. Sunt usor de fcaut si destul de estetice.
Ingrediente:
1 cana apa
1cana faina
3/4 cana ulei
5 oua
un praf de sare
Se pune la fiert apa cu uleiul.Cand clocoteste, se ia dupa foc si se adauga faina. Amestecati pana se dezlipeste de pe peretii vasului. Cand s-a mai racit se adauga ouale unul cate unul, avand grija sa-l incorporam pe fiecare in parte.
Se unge o tava cu ulei. Cu ajutorul aparatului de spiritat turnam compozitia pentru partea de jos a lebedei. Se pune la cuptorul incalzit, timp de 20-30 min. Pentru gaturi se procedeaza la fel, dar se lasa mai putin la copt. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie pe jumatate baza si partea de jos se pune pe tava. Se umplu cu ce creme preferati. Eu am folosit crema de vanilie si frisca. Se aseaza gaturile, apoi partea de sus se taie pe jumatate si se pun aripile. Se cerne zahar pudra pe deasupra.
Pofta mare!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu