luni, 28 mai 2012

Orez sarbesc

Imi este dor de zilele de vara petrecute la tara, pe vremea cand nu ma sfiam sa umblu desculta prin iarba, fara sa ma gandesc ca ma ciupesc anumite insecte sau ma intep. Imi este dor de bunica si imi este rusine ca nu reusesc sa ma duc sa o vizitez. Totul era asa de simplu si fara pretentii, pregatea masa cu ustensile rudimentare, fara microunde si alte inventii moderne.  Ati auzit de "Test"? Are forma unui lighean si este confectionat din pamant, pe armatura de sarma. Daca aveti ocazia incercati o paine coapta in Test, nu se compara cu nimic. Toata mancarea pregatita in el are o aroma aparte. Reteta pe ca o propun azi, este una din macarurile pe care bunica le pregatea in cuptorul ei magic.

Ingrediente:
1 cana orez
4 cani apa
1/4 cana ulei
1 ceapa mare
1 ardei gras( de preferat rosu)
4 rosii (sau suc de rosii)
carne de pui ( 4 pulpe dezosate)
sare
piper

Se toaca ceapa si ardeiul, se pun la calit in ulei. Se adauga rosiile si se lasa sa scada, apoi adaugati orezul. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga apa si puiul. Se tine la cuptor la foc potrivit timp de 90 min. Este gata cand are o crusta aramie deasupra. 
Va recomand, daca aveti probleme cu ficatul sau pregatiti mancrea pentru copii mici, sa nu caliti nimic si sa puneti toate ingredientele direct la cuptor. Va avea absolut acelasi gust. Daca folositi pui de tara, este bine sa-l fierbeti putin inainte si folositi supa in loc de apa.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu