Blatul:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1/2 plic praf de copt
1 lingura unt
Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul, galbenusurile, faina( de preferat cernuta pentru a nu forma cocoloase) amestecata cu praful de copt. Ungi tava cu unt si tapetezi cu faina, apoi torni copozitia care va sta la cuptor timp de 25-30 minute la foc mijlociu. Inainte de a scoate din cuptor incercati blatul cu o scobitoare pentru a fi sigura ca este copt. Daca nu ramane nimic pe scobitoare blatul este gata . Lasi blatul la racit, apoi il tai in 2 foi.
Crema:
2 plicuri de gelatina(20g)
1 borcan de compot de caise
600g iaurt
1 lamaie
200ml frisca lichida
2 albusuri
1 cutie compot ananas
Se scurg caisele in strecuratoare, apoi se taie cubulete 3/4 din ele. Gelatina, se pune la inmuiat in 100ml zeama de compot, iar dupa 10 min se topeste la bain-marie. Iaurtul se amesteca cu 2 linguri zeama de lamaie, coaja de lamaie, caisele taiate si gelatina calduta. Bati albusurile spuma cu zaharul, pe baie de aburi si le incorporezi usor in crema de iaurt.
Asezi o foaie de blat in forma detasabila de tort, torni crema, acoperi cu blatul ramas si dai tortul la rece timp de 3 ore.
Se imbraca tortul cu frisca si il decorati cu rondele de ananas si cu caisele ramase.
- Reteta este preluata din revista Torturi si Prajituri. Este un tort foarte usor, are gust dulce acrisor si a fost perfect pentru ziua fiului meu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu